10 C
Tuzla
27.09.2023.

Preminuo profesor Tomislav Gajević

Tomislav Gajević, uvaženi profesor tjelesnog odgoja u penziji, koji je radni vijek proveo u tuzlanskoj gimnaziji Meša Selimović, preminuo je.

To su jučer saopštili iz njegovog bivšeg radnog kolektiva, koji se od profesora Gajevića oprostio emotivnom porukom.

Pored toga što je odgojio generacije učenika tuzlanske gimnazije, Tomislav Gajević će biti upamćen i po tome što dobrog sportistu prepoznao u velikom Mirzi Delibašiću, te bio jedan od utemeljivača Malih olimpijskih igara Bosne i Hercegovine.

– Bio si čovjek među ljudima, a tek potom profesor u svojoj profesiji, veći od onoga što si radio, a radio si rijetko dobro, najbolje. Mnoge generacije gimnazijalaca će pamtiti tvoje časove tjelesnog gdje su prvi put naučili da se penju uz konopac, preskaču kozlić, a košarkaši naše škole pamtiće dvokorak koji si ih ti naučio. Ako sretneš tamo negdje Kinđeta kaži, a on to zna, da si ti kriv što je postao veliki košarkaš jer njegov prvi izbor je bio tenis. Hvala ti veliki profesore Gajo što si 40 godina svog radnog staža upisao baš u našoj Gimnaziji, a mogao si birati gdje da radiš. Hvala ti u ime svih onih koji su dijelili salu pod komandom tvoje zviždaljke. Hvala ti u ime kolektiva jer smo ponosni što si bio dio nas. Sa velikim pietetom ćemo spomenuti uvijek tvoje ime i biti ponosno što smo bili tvoje kolege. Danas nije slučajno što je nebo februarsko plakalo, a mnogi se pitali otkuda pljuskovi u februaru. Kiša je sapirala tugu sa lica mnogih. Neka ti je laka zemlja profesore i kolega naš!!! – napisano je na Facebook stranici Gimnazije Meša Selimović.

Vrijeme i mjesto posljednjeg ispraćaja i sahrane bit će poznato naknadno.

RTV Slon/ Tuzlainfo.ba

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO