Preporučujemo: Tematski program RTV Slon posvećen 21. godišnjici genocida u Srebrenici

Preporučujemo: Tematski program RTV Slon posvećen 21. godišnjici genocida u Srebrenici

Objavio: -

Povodom obilježavanja 21. godišnjice kako je počinjen genocid u Srebrenici u današnjem programu Televizije Slon pogledajte specijalna izdanja informativnih i dokumentarnih priloga, kao i reportažni zapis iz Memorijalnog centra Potočati, gdje je naša ekipa dočekala učesnike Marša mira i prisustvovala dženazi.

Vašoj pažnji preporučujemo prilog Radovan Karadžić koji je na programu u 16:40 sati, nakon kojeg slijedi Rad Haškog tribunala od osnivanja do danas s početkom u 16:49 sati.

Šta su to sve lokalni sudovi uradili kada su ratni zločinci u pitanju i kakva nas budućnost očekuje u procesuiranju ratnih zločina pogledajte u prilogu koji je na programu u 16:55 sati.

17:25 Podrinje u očima novinara, potresna priča o iskustvima dugogodišnjeg borca za istinu o genocidu u Srebrenici

17:35 Majke Srebrenice: 1995. prestaje život, a nastaje bol i tuga – Boravak u zaštićenoj zoni Srebrenica 1995-te godine bio je period najgoreg života. Kako danas žive majke Srebrenice

17:50 Kozluk, mjesto gdje je riječ postala muk specijalno izdanje emisije Sredinom sedmice, snimano na prostoru posljednje otkrivene masovne grobnice u Kozluku u kojoj su pronađeni ostaci žrtava genocida ukopani na današnjoj dženazi u u Potočarima.

19:00 Potočari – reportaža sa 21. godišnjice genocida u Srebrenici

21:40 Mislio sam da u Potočare idem u bolji svijet – ispovjest Srebreničana Mesuda Selimovića