Pretres u Živinicama: Policija pronašla opojnu drogu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, OKP PU/PS Živinice su radeći na suzbijanju i sprječavanju zloupotrebe opojnih droga na području općine Živinica, u četvrtak su izvršili pretres putničkog motornog vozila i osobe S.Č. koji je rođen 1987. godine, iz Živinica.

Prilikom pretresa osobe i putničkog motornog vozila pronađena je i oduzeta jedna kutija u kjojoj se nalazilo veće pakovanje od pvc. najlona u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac TK-a, a protiv S.Č. će biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Takođe, službenici OKP  PU /PS Živinice su Kantonalnom tužilaštvu TK-a uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predali osobu Dž.F. rođen 1996. godine, nastanjen na području općine Živinica, zbog toga što je neovlašteno držao dva veća pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“ iz čega proizlaze osnovi sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.