Prevaranti haraju Tuzlom: Ne nasjedajte na lažna poznanstva, ostaćete bez novca!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ako vam se ovih dana na vratima pojavi mlađa djevojka, duge crne kose pod izgovorom da vas poznaje preko komšija, rodbine ili prijatelja, da dolazi iz inostranstva i nije razmijenila novac, da joj se automobil pokvario ili slično, ne nasjedajte! Riječ je o prevarantici koja već danima pod lažnim izgovorima vara građane Tuze i uzima im novac.

Kako je za RTV Slon Tuzla potvrđeno iz MUP –a TK, ovih dana je u Tuzli prijavljeno nekoliko slučajeva prevare i to na vrlo sličan način. Pretpostavlja se da ova djevojka ima i saveznike koji nekoliko dana prije samog čina prevare obilaze naselje i rapituju se o tome ko gdje stanuje, da li živi sam i slično, a potom „naoružana“ informacijama dolazi direktno na vrata osobe koja i ne sluti da će ubrzo biti prevarena, obavlja lažne pozive sa svog telefona, poziva se na ljude koje „žrtva“ pljačke poznaje i na taj način ostavlja dojam da je osoba od povjerenja. Obično biraju starije osobe, penzionere koji žive sami, a posljednji put ova djevojka je viđena na području Mjesne zajednice Brčanska Malta.

Iz MUP –a TK kažu da rade na rasvjetljavanju ovih krivičnih dijela te pozivaju građene da prijeve bilo kakvo sumnjivo pomašenje u svom naselju, te da ni u kom slučaju ne daju novac nepoznatim osobama, bez obzira na to kako se predstavljaju.