Prijem novih članova u ansamble “Lege Artis” Tuzla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Gradsko umjetničko društvo “Lege Artis” Tuzla, će i u novoj godini vršiti prijem novih članova u ansamble mješoviti hor, dječiji hor i mala škola violine.

Uprava GUD “Lege Artis” Tuzla odlučila se da početkom godine izvrši prijem novih članova u ansamble mješoviti hor, dječiji hor i mala škola violine.

AUDICIJA ZA PRIJEM ČLANOVA U MJEŠOVITI HOR “LEGE ARTIS” TUZLA

Audicija za prijem novihčlanova u veliki Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla održat će se  10 i 14 januara 2019. godine s početkom u 18h. Da bi kandidati pristupili na audiciju potrebno je da popune online formular koji se nalazi na službenoj stranici www.legeartis.ba. Nakon ispravno popunjene prijave kandidati će biti obavješđteni o terminu održavanja audicije. Audicija se provodi u prostorijama GUD “Lege Artis” Tuzla u ul Kaldrma br 2. Audiciji prisustvuje kandidat i dirigent ansambla. Probe Mješovitog hora “Lege Artis održavaju se u terminu ponedjeljak i četvrtak od 19 do 20 i 30.

Link za online prijavu na audiciju: http://www.legeartis.ba/forma-za-audiciju/

PRIJEM ČLANICA I ČLANOVA U DJEČIJI HOR 

Upis djece u Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla obavlja se od 10. januara 2019. godine

Od ove godine, a nakon pet godina pauze u Gradskom umjetničkom društvu “Lege Artis” Tuzla, počeo je sa radom dječiji hor “Lege Artis”. Dječija radost, pjesma i energija koji se ovih dana prolamaju u prostorijama “Lege Artis-a” budi nadu da će ovi mali pjevači nastaviti bogatu tradiciju horskog muziciranja u Tuzli.Probama dječijeg hora rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, koji je ujedno i dirigent Mješovitog hora “Lege Artis”, dobitnika 8 međunarodnih nagrada sa međunarodnih takmičenja horskih ansambala. Probe hora održavaju se ponedjeljkom i četvrtkom u terminu od 18 do 18 i 45.

U dječiji hor se mogu prijaviti djeca uzrasta od 4 do 12 godina starosti. Da bi uspješno aplicirali za upis djeteta u dječiji hor “Lege Artis” potrebno je popuniti prijavu sa službene stranice GUD “Lege Artis” Tuzla. Nakon uspješno popunjene prijave osoblje Lege Artis-a obavjestit će Vas o terminu upisa.

Link za prijavu u dječiji hor: http://www.legeartis.ba/prijava-za-djeciji-hor-lege-artis-tuzla

PRIJEM ČLANICA I ČLANOVA U MALU ŠKOLU VIOLINE 

Gradsko umjetničko društvo “Lege Artis” Tuzla pokrenulo jednu od najpopularnijih radionica “MALA ŠKOLA VIOLINE” koja je namijenjena djevojčicama i dječacima, a svojim programom obuhvata osnove sviranja i upoznavanja violine kroz muzičke igre. Škola već broji pet članova koji uspješno rade na tehnici sviranja ovog virtuoznog instrumenta. Školu vodi profesorica Maida Hadžimahović. 

Upis polaznika u Malu školu violine “Lege Artis” počinje od 10. januara 2019. godine

Broj polaznika je ograničen a sve inforimacije vezane za upis zainteresovani roditelji mogu dobiti putem broja telefona 062 761 181 ili na mail: [email protected]