Prilika za mlade: Do 10. marta otvoren program podrške poduzetništvu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Dobra biznis ideja, upornost i želja za uspjehom – ključni su aspekti u procesu izgradnje respektabilne firme, poručeno je danas sa prezentacije Programa podrške poduzetništvu. A da proces pokretanja biznisa olakša Tuzlacima pobrinulo se Udruženje trenera CEFE u BiH i Grad Tuzla koji provode projekat podržan od Ambasade SAD u našoj zemlji. Tako su učesnici prezentacije imali priliku steći određene vještine za izradu biznis plana.

”Za one najuspješnije koji prođu ovaj proces obuke koji je obezbijeđen u okviru ovog projekta, bit će obezbijeđena i mentorska podrška za one najbolje bit će obezbijeđena i finansijska podrška” – rekla je Dijana Dizdarević Radovanović, iz Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla.

Osim učesnika današnje prezentacije, svi zainteresovani mogu se prijaviti na Javni poziv koji je otvoren do 10. marta ove godine. Cilj samog projekta je i uspostaviti mrežu podrške poduzetništvu, kako bi se u budućnosti strateški pristupalo kreiranju poticajnog okruženja za ostvarenje poslovnih poduhvata. Obzirom da je nezaposlenost hronični problem našeg društva, ovakav program i Javni poziv velika su šansa za mlade. Prijave na osnovu Javnog poziva mogu se predati do desetog marta lično u Centar za pružanje usluga građanima u Gradskoj upravi Tuzla.