Prosinečki danas objavljuje spisak igrača za kvalifikacione utakmice protiv Finske i Grčke

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Robert Prosinečki danas će objaviti spisak pozvanih igrača za kvalifikacione utakmice protiv Finske (12. oktobar) i Grčke (15. oktobar).

Prosinečki je nakon sage sa ostavkom najavio promjene u ekipi, pa i nova imena, ali vrlo je upitno da li Bosna i Hercegovina u ovom trenutku ima uopšte fudbalera koji su kvalitet za reprezentaciju, a da već nisu pozvani. Prema tome da se zaključiti kako će Prosinečki promjene tražiti vjerovatno u pristupu igri, a ne u imenima, a u tome bi mu možda mogao pomoći i Haris Medunjanin koji se ekskluzivno na Reprezentacija.ba portalu stavio na raspolaganje selektoru, barem kao savjetnik u reprezentaciji koji bi dodatno mogao podići moral u ekipi.

Nakon što je zaigrao za Qarabag, na spisku bi se ponovo mogao naći Asmir Begović. Ipak, teško je očekivati da će Prosinečki tako lako uzeti “jedinicu” Ibrahimu Šehiću kojemu vjeruje tokom cijelog svog mandata, a koji iako brani u drugoj turskoj ligi, brani sasvim solidno za reprezentaciju BiH.

Iako su bili povrijeđeni Miralem Pjanić i Haris Duljević biće spremni za Finsku pa bi i oni trebali naći svoje mjesto na spisku.

Izvor: RTV SLON / Reprezentacija.ba