Prosinečki: Odigrali smo odličnu utakmicu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon sinoćnje pobjede fudbalera BiH nad Finskom održana je press konferencija na kojoj se predstavnicima medija obratio selektor ”A” reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

Selektor je pohvalio igru bh. tima.

”Odigrali smo jako dobru utakmicu i bili smo u svim aspektima mnogo bolja ekipa od Finske. Trkački smo bili izvanredni pa je i kvaliteta na kraju došla do izražaja. Kad radiš onda budeš i nagrađen. Napravili smo dobar rezultat, stvarali šanse. Čestitam momcima na odličnoj utakmici. Mi nastavljamo sa pripremama za Grčku”, kazao je Prosinečki.

Na pitanje da li će isti sastav suprotstaviti u utorak selekciji Grčke, Prosinečki je odgovorio:

”Vidjećemo u ova tri dana kakav nam je zdravstveni bilten pa ćemo odlučiti ko će nastupati u Grčkoj. Momci su danas odigrali veoma dobro i ako budemo takvi u Atini, ako budemo taktički dobro stajali i držali loptu u svom posjedu, onda ćemo biti opasni i možemo očekivati dobar rezultat”.

Robert Prosinečki očekuje da ekipa pruži dobru igru i u Atini.

”Mi nemamo više izbora i svaku utakmicu moramo ići na pobjedu. Nadam se da će tako biti u Grčkoj i da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Vjerujem da će igrači još jednom dati sve od sebe pa ćemo da vidimo šta će nam to donijeti. I Grci će sigurno sa novim izbornikom pokušati da urade sve što je u njihovoj moći da dođu do pobjede. Mi ćemo se pripremiti za to i nadam se da će ishod biti povoljan za nas. Sada ćemo sigurno imati i više samopouzdanja”, rekao je selektor.