0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

Prva godišnjica emitovanja našeg programa u HD rezoluciji

Prije tačno godinu dana naša televizija počela je sa emitovanjem programa u Full HD rezoluciji. Već godinu naši gledatelji sve sadržaje koje za njih sa ljubavlju pripremamo, na svojim malim i velikim ekranima, mogli su pratiti u kristalno jasnoj slici.

Slijedeći jasnu viziju, dajući svoj maksimum, nadmašili smo i svoje ciljeve, te smo prelaskom na Full HD format svrstani u sam vrh medijskih kuća koje emituju svoj signal u visokoj rezoluciji.

“Otrpilike tri godine je trajala priprema prelaska Televizije Slon Extra na HD emitovanje programa, nabavkom HD kamera kao i računara za montažu HD sadržaja. U tom periodu smo postepeno prelazili na HD produkciju svih emisija i marketinških sadržaja tako da kada je na red došao i sam prelazak na emitovanje našeg signala u Full HD rezoluciji bilo je minimum poteškoća, te je sam prelazak uzrokovao samo prekid emitovanja od 30 sekundi što je zanemarivo u smislu cjelodnevnog programa.”, rekao je Igor Iličković, zamjenik šefa Tehničkog sektora TV Slon.

Program TV Slon u full HD rezoluciji moguće je pratiti kod svih dominantnih i većih kablovskih operatera. Nabavkom najsavrermenije opreme za emitovanje Full HD signala sada možemo emitovati sa maksimalnom kvalitetom slike i zvuka. Kompletno emitovanje programa Televizije Slon Extra je digitalizovano, digitalnim miksetama i softwarom.

U 2019. godini mnogo smo radili, i to na više frontova, od unaprijeđenja poslovanja do unaprijeđenja programskog emitovanja, što su posebno prepoznali naši dosadašnji ali i novi klijenti.

Za Vas radimo od 2005. godine. Naše ali i vaše potrebe su se mijenjale, no ponosni smo što tim promjenama nikada nije podlegla istina. A tako je i danas. Pred sebe smo postavili cilj da budemo profesionalna, brza, vaša lokalna televizija.

Vezane vijesti

TUZLA