Prva radna posjeta načelnika Domu zdravlja Banovići

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Općinski načelnik dr. Bego Gutić boravio je jučer u prvoj radnoj posjeti Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Dom zdravlja“ Banovići i razgovarao sa direktoricom mr. sc. med. Muneverom Bećarević o stanju u zdravstvenom sektoru na području općine Banovići.

Zdravlje je najvažnije i Dom zdravlja snosi najveći dio odgovornosti u oblasti zdravstva, a stanje izazvano koronavirusom dodatni je veliki izazov i obaveza za mnogo veće i organizovanije općine i gradove, istaknuto je na sastanku.

Načelnik Gutić iskoristio je ovu priliku i direktorici Bećarević uručio Odluku o isplati finansijkih sredstava u iznosu od 10 hiljada KM, manjenjenih za okončanje započetog procesa informatizacije u Domu zdravlja. Takođe, istakao je da je Općinskom vijeću uputio prijedlog za ukidanje naplate parking prostora ispred Doma zdravlja, čime će se nastojati stvoriti bolji uslovi za pristup ustanovi.

Razmotreni su zahtjevi i mogućnosti unapređenja stanja zdravstvene zaštite i zaključeno da će lokalna zajednica u prijedlogu budžeta za 2021. godinu planirati određen dio sredstva za ovu ustanovu u skladu sa mogućnostima.