Prvi Tourism Networking Forum okupio turističke djelatnike BiH i regiona

Prvi Tourism Networking Forum okupio turističke djelatnike BiH i regiona

Objavio: -

Danas je otvoren prvi regionalni događaj pod nazivom “Tourism Networking Forum (TNF) 2018” u sarajevskoj Vijećnici . Ovaj forum je okupio preko 200 turističkih djelatnike iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, te djelatnike iz srodnih poslovnih oblasti koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja sa turizmom.

Organizator Foruma je Agencija za komunikacije EBBE COMMS u partnerstvu s Gradom Sarajevom. Organizatori su kazali da je cilj Tourism Networking Foruma bio da se na jednom mjestu kroz kvalitetan edukativni program, poslovno umrežavanje, te promocija turizma kao poduzetničkog potencijala u BiH i regionu okupe i na taj način uspostave mreže turističkih djelatnika koja će prethoditi budućim saradnjama.

Cjelokupan Forum je osmišljen kroz tri programska dijela. U prvom edukacijskom dijelu eksperti iz hotelijerstva, marketinga i biznisa su kroz prezentacije i panelske diskusije predstavili savremene komunikacijske trendove u vezi sa turizmom, inovacijama u turizmu, te modernim biznis modelima. Drugi dio programa je izložbeni – sajamskog karaktera gdje učesnici prezentuju svoje ponude na štandovima a treći dio programa čini networking gala događaj na kojem će učesnici uz formalni koncept poslovnog umrežavanja ostvariti kontakte sa ostalim učesnicima nakon čega sljeduje neformalno druženje.