Prvi urološko – onkološki simpozijum sutra počinje u Tuzli

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U organizaciji Klinike za urologiju UKC Tuzla i Klinike za onkologiju i radioterapiju UKC Tuzla u periodu od 15. do16. novembra 2019. godine, u Hotelu Tuzla u Tuzli, održat će se Prvi urološko – onkološki simpozijum.

Organizatori za cilj imaju okupiti stručnjake svih specijalnosti koji će multidisciplinarnim pristupom predstaviti savremene urološke i onkološke teorije i prakse, te razmjeniti vlastita stajališta i iskustava radi pružanja adekvatne stručne i profesionalne zdravstvene usluge i zaštite krajnjim korisnicima.

Urološka onkologija, tj. liječenje malignih tumora urogenitalnog sistema danas predstavlja segment koji je najzastupljeniji u stacionarnom liječenju. A liječenje bilo koje bolesti ima multidisciplinarni i individualizirani pristup svakom pacijentu, jer su rezultati takvog pristupa pokazali znatno veći uspjeh od „jednodimenzionalnog“ promatranja pacijenta kroz prizmu samo jedne grane medicine.
Urologija je dinamična, multidisciplinarna struka koja se brzo razvija, dok je onkologija struka u kojoj je timski rad najvažniji i gdje kvalitetnim timskim pristupom možemo izvući najbolje rezultate.

Programom simpozija predviđena su predavanja na teme:
• Karcinom bubrega
• Karcinom mokraćnog mjehura
• Karcinom prostate
• Karcinom testisa