PU FBiH – U 233 brze kontrole otkriveno 39 neprijavljenih radnika

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH) nastavili su u utorak sa brzim kontrolama i na cijelom području Federacije BiH izvršili 233 brze kontrole.

 

Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika ‘na crno’. U ovim kontrolama do 19 sati inspektori Porezne uprave otkrili su ukupno 39 neprijavljenih radnika, 47 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, tri objekta koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i šest objketa koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa, navode iz Porezne uprave FBiH.

 

Zbog utvrđenih nepravilnosti  i zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 22 objekata i u 83 slučaja izdati prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 198.350 KM.

 

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima i iz Porezne uprave FBiH pozivaju poreznike obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima.