PU Živinice: Otkriven počinilac saobraćajne nezgode u kojoj je smrtno stradala pješakinja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (PU/PS Živinice) radeći na rasvjetljavanju saobraćajne nezgode koja se dogodila 14.10.2019.godine, kojom prilikom je usljed  zadobijenih povreda preminuo pješak R Dž., rođena 1965. godine došli su do saznanja o mogućem počiniocu.

Operativnim radom i pretragom terena, policijski službenici PU Živinice pronašli su vozilo marke „Passat“, stranih registarskih oznaka, sa vidnim oštećenjima, za koje postoje osnovi sumnje da je učestvovalo u navedenoj saobraćajnoj nezgodi.

Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK prikupljena su operativna saznanja o identitetu mogućeg izvršioca, koja su blagovremeno proslijeđena drugim policijskim agencijama, na osnovu kojih su pripadnici Granične policije u Orašju slobode lišili S.DŽ., rođen. 1996.godine, nastanjen na području općine Živinice.

Navedeno lice bit će predato policijskim službenicima Uprave policije MUP-a TK na dalje postupanje, koji će u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona nastaviti rad na dokumentovanju navedenog događaja.