5.5 C
Tuzla
07.12.2022.

Puhalo: CIK je jedini koje može staviti tačku na pitanje pobjednika u RS-u, morat ćemo počet vjerovati institucijama!

Centralna izborna komisija BiH donijela je Naredbu za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Nareba se odnosi za 2.239 redovnih biračkih mjesta u Republici Srpskoj uključujući i biračka mjesta u Brčko Distriktu BiH sa opcijom glasanja za Republiku Srpsku.

Ponovno brojanje glasačkih listića izvršit će se u skladu sa dinamikom koju će utvrditi direktor Glavnog centra za brojanje o čemu će se blagovremeno obavijestiti izborni posmatrači i javnost. Ponovno brojanje glasova počelo je 13. oktobra, a u međuvremenu, navode se brojne nepravilnosti i upućuju krivične prijave.

O izborima, poziciji i opoziciji, političkim pobjednicima i gubitnicima, Miloradu Dodiku i Jeleni Trivić, govorimo o novom izdanju političkog magazina „Tačka“.

Politički magazin “Tačka” u kojem razgovaramo sa analitičarem i kolumnistom Srđanom Puhalom, u programu TV Slon možete gledati večeras od 21:00 sat.

Ukoliko ste propustili prošlosedmičnu emisiju, snimak emisije dostupna je na linku u produžetku teksta.

Alić: Slijedi period pravno političkih akrobacija, CIK ima veliku odgovornost!

POSLJEDNJE DODANO