26.7 C
Tuzla
23.07.2024.

Puljić: Pred betlehemskim jaslicama zastaje svaka ljudska mudrost i znanje

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić povodom blagdana Božića koji pravoslavci u skladu sa Julijanskim kalendarom proslavljaju 7. januara, uputio je čestitku pravoslavnim episkopima i vjernicima.

Čestitku je poslao mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, vladiki zahumsko-hercegovačkom Dimitriju i episkopu bihaćko-petrovačkom Sergiju, ali i dekanu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči protojeru-stavroforu Vladislavu Topaloviću.

U njoj je najprije zahvalio episkopima i dekanu na čestitkama koje su oni uputili kardinalu Puljiću i katolicima u Bosni i Hercegovini prigodom proslave katoličkog Božića te je istaknuo kako je ta svetkovina prigoda da se donese radost i mir u srca ljudi, obitelji i među narodima.

– Pred betlehemskim jaslicama zastaje svaka ljudska mudrost i znanje. Samo ponizna duša puna vjere i predanja u Božju svemoć, poput Marije, može prihvatiti i pokloniti se djetetu Isusu u jaslicama. Vama osobno, kao svim vjernicima, svećenicima, te monasima i monahinjama izričem svoju božićnu čestitku drevnim riječima: ‘Mir Božji – Hristos se rodi! Zaista se rodi!’ – napisao je kardinal Puljić uz poruku: “U Novoj 2022. godini neka Vas prati u životu i radu uspjeh i blagoslov Božji”.

RTV Slon/FENA

Vezane vijesti

TUZLA