Radio iz moje ulice – Bili smo u Živinicama, a prijatelji naše kuće i ovaj put pripremili su vrijedne pakete za posjetitelje našeg studija! (FOTO)

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Radijsko televizijski karavan otvorenog programa Radio iz moje ulice ovog četvrtka zaustavio se u Živinicama u firmi ZH Zola, koji ove godine slave 30 godina svog uspješnog poslovanja.

Prijatelji emisije i ovog četvrtka bili su: kompanija Termoglas – stručnjak za staklo, kompanija Eurovip Brazil, kablovska televizija TXTV, Sarajevska pivara, te ZH Zola, a neki od njih pripremili su i bogate poklon pakete za posjetitelje našeg omprovizovanog studija, kao i posjetitelje firme ZH Zola.

 

U Živinicama smo ugostili brojne goste, između ostalog govorili smo o boksu kao sportu u BiH, a naš sagovornik bio je Enid Numanović, profesionalni bokser. Društvo nam je pravio i bračni par Muminović, profesori harmonike u Prvoj osnovnoj školi Živinice, koji su govorili o nedavno održanom koncertu Veče harmonike, koji je održan u BKC – u Živinice, kao i o upisu novih učenika u Prvu osnovnu školu, odsjek za harmoniku.

 

Mira Boro, književnica, koja je u devetoj deceniji objavila zbirku poezije „Zlatno doba“, a njeno gostovanje iskoristili smo i da saznamo koja je njena tajna dugovječnosti.

 

Jedna od najbrojnijih sportskih škola na području Živinica je škola fudbala „Euro gol“, koja bilježi uistinu impozantne rezultate, a sa jednim od trenera ove škole razgovarali smo i o upisu novih članova u ovu školu.

 

I za kraj bibliotekarka Gradske biblioteke Živinice nam je dala preporuku štiva, koje bismo mogli ponijeti na plažu ovog ljeta.

 

Nadamo se da ćete i ove sedmice svoje povjerenje pokloniti nama. Snimak otvorenog programa „Radio iz moje ulice2 pogledajte u nedjelju u programu TV Slon Extra u 17 sati.

 

Također, napomena da pratite naš radijski i televizijski program i saznate, gdje se to družimo naredne sedmice. Možda baš u vašoj ulici!