Radio iz moje ulice – Iz srca Tuzle, ispred poslovnice BH Telecom-a (FOTO)

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Nakon kratkotrajnog zahlađenja ljeto nam se vratilo, pa je ekipa otvorenog programa Radio iz moje ulice iskoristila i ovaj četvrtak za druženje sa dragim gostima i našim sugrađanima, ali i turistima, koje smo upoznali danas u srcu Tuzle. Naš improvizovani studio ovog četvrtka postavili smo ispred poslovnice BH Telecoma, koja se nalazi u zgradi Barok.

Uz bogat radijski program, podijelili smo i veliki broj nagrada, prijatelja naše kuće, a to su Termogla Živinice – Stručnjak za staklo, Sarajevska pivara, Džajić komerc i naš domaćin BH Telecom.

Između ostalog danas smo govorili o tome kako zaštititi našu tehničku opremu, kao što su TV prijemnici, resiveri i sl uređaji od udara groma. A naš sagovornik o ovoj temi bio je Mirza Burgić, šef odjeljenja za mjesne mreže u kompaniji BH Telecom.

Ljeto još nije završilo, a bogat kulturno – zabavni program do kraja ljeta, ali i početkom jeseni donosi JU Centar za kulturu Tuzla. O kulturnim dešavanjima govorili smo sa kustosicom Međunarodne galerije portreta Amrom Ćebić.

Mnogo smo slušali o toplotnom valu, toplotnim udarima, povećanom broju pacijenata u Službi hitne medicinske pomoći Tuzla, a   s obzirom da meteorolozi i do kraja ljeta najavljuju visoke temperature, prilika je ovo da se još jednom podsjetimo kako se zaštitit od toplotnog udara, te šta konzumirati za vrijeme toplih ljetnih dana. O ovoj temi govorili smo sa Almirom Azabagićem, specijalistom nutricionizma i dijeto terapije.

Tuzla će biti domaćin do sada neviđenog MMA eventa, a radi se o borbama u kavezu. Ovaj događaj okupit će brojne borce u naš grad, kao što su Semmy Schilt i Ernesto Hoost,a događaj nam je najavio jedan od organizatora ovog događaja Mirsad Nokto, trener WuShu Kung fu reprezentacije BiH.

Nadamo se da ćemo i ove sedmice biti dragi gosti u vašim domovima. Snimak otvorenog programa Radio iz moje ulice, možete pogledati u programu televizije Slon Extra u nedjelju u 17 sati.