Radio iz moje ulice – Septembar u ZH Zoli u znaku energetske efikasnosti

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Radio televizijski karavan, otvoreni program Radio iz moje ulice u produkciji RTV SLON ovog četvrtka realizovali smo iz firme ZH Zola Živinice. Snima emisije možete pogledati u programu naše kuće u nedjelju u 17:00 sati. Kada smo kod našeg domaćina, kompanija ZH Zola ima tradiciju dugu preko deset godina, a u ZH Zoli danas možete pronaći sve od igle do lokomotive. Upravo direktor ove kompanije Emir Zoletić nam je predstavio brojne akcije, promocije i prezentacije, koje će se odvijati tokom ovog mjeseca, a posebno je istakao saradnju sa Mikrokreditnom fondacijom Partner, koja će zahvaljujući projektu Evropske unije, svojim klijentima, a kupcima u ZH Zoli omogućiti povrat novca na brojne proizvode, o čemu ćete čuti više ukoliko u nedjelju u 17:00 sati budete uz program televizije Slon Extra.

U ZH Zoli smo govorili i o projektu Crvenog križa Živinica, a radi se o programu njege i pomoći u kući. Ovaj projekat realizuje se u saradnji sa Švicarskim Crvenim križom, kao i podrškom Grada Živinica. O ovoj temi smo govorili sa glavnom i odgovornom medicinskom sestrom u ovom projektu Senadom Salihović. Bilo je riječi i o sportu. Nadolazećeg vikenda na rasporedu su mečevi šestog kola u okviru Prve lige FBiH, a vrlo zanimljiv bi trebao biti duel između NK Slaven iz Živinica, koja se u subotu sastaje sa ekipom Travnika. O nadolazećem susretu govorili smo sa Aldinom Paprikićem, članom uprave NK Slaven Živinice. I za kraj druženja, ostavili smo prostor za mlade talentovane ljude, koje naša kuća u skoro svim emisijama podržava i daje im prostor. Tako smo ovaj put upriličili promociju treće knjige Azre Imamović, mlade književnice iz Živinica.

Realizaciju otvorenog programa podržali su prijatelji i parneri naše kuće kablovska televizija TXTV, Termoglas Živinice – Stručnjak za staklo, kao i naš domaćin ZH Zola.