Radionicom o radijskom novinarstvu učenici Elektrotehničke škole obilježili Dan radija

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Koliko je lijepo i zanimljivo raditi na radiju, te kako je to raditi na različitim radijskim stanicama – sa učenicima Elektrotehničke škole Tuzla i članovima Vijeća učenika podijelio je novinar i reporter RTV Slon Tahir Žustra.

Iako prilično mlad, Tahir je jako rano ušao u svijet medija i novinarstva, učeći tako od različitih i kompetentnih osoba mnoge tajne radijskog posla. Upravo o tome Tahir je danas pričao sa učenicima prvog i trećeg razreda Srednje elektrotehničke škole i to u sklopu inovativne nastave koju potpisuje profesorica bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti u ovoj ustanovi Lejla Kurtić.

Profesorica Kurtić na čiju ideju je i upriličeno druženje povodom Svjetskog dana radija, kaže kako nastoji svaki trenutak, koliko to plan i program rada dozvoljava, iskoristiti na način da svojim učenicima priredi neko novo iskustvo. 

Nije ovo prvi put da na nešto drugačiji način učenici razgovaraju o aktuelnim društvenim, naučnim ili bilo kojim drugim temama. A zato što to mladi ljudi na najbolji način prihvataju, profesorica Kurtić zajedno sa svojim kolegama svakodnevno iznalazi nove načine i mehanizme kako unaprijediti nekada i tmurnu svakodnevnicu.

Kako je najavljeno, profesori ove škole i u budućnosti će nastaviti, svako u svom domenu, obilježavati važne datume.