Radnici „ Tuzla Kvarca“ od ponedjeljka pod ključem

Radnici „ Tuzla Kvarca“ od ponedjeljka pod ključem

Objavio: -

Radnici „Tuzla Kvarca“ odlučili su,  da se grupa radnika u ponedjeljak 25. aprila od 9.00 sati zaključa u jednu od prostorija preduzeća i da ne izlazi van te prostorije.

„ Jutros smo održali sastanak i odlučili smo se na taj korak. Ovdje je trenutno 21 radnik i svi su u jako lošem zdravstvenom stanju. Jučer su intervenisali ljekari Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, ali kolega nije htio otići u UKC Tuzla iz već poznatih razloga.“, istakao je predsjednik Sindikata radnika Senad Mehanović.

Od nadležnih niko ih  nije posjetio, iako štrajk glađu traje već 12 dana. Ponovo ističu da traže samo pravo na rad i da im se stvore uslovi da vrate dugovanja, za koje je Ministarstvo finansija TK reklo da iznosi 86.000 KM.

„ Tražimo da se napravi neki reprogram da nam Vlada omogući da vratimo dug.  I drugi duguju milione državi pa im je dozvoljeno da rade. Uprava je ponovo tražila od Vlade i svaki dan mole da se nađe neko rješenje, kako se ne bi radnici dovodili u još teži položaj,ali za sada odgovora nemama“, napominje Mehanović.

Mi nećemo odustati od svojih zahtjeva borićemo se do zadnjeg, poručuje Mehanović.