/FOTO/ Radost Badnje večeri podijelili sa djecom: U Banji Koviljači podijeljeni paketići za najmlađe pacijente

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Pravoslavni vjernici ove nedjelje obilježavaju Badnje veče, veče koja prethodi Božiću i u kojoj pale Badnjak i provode ga u krugu svojih najmilijih.

Kako bi uljepšali ovu značajnu noć i djeci koja zbog bolesti nisu sa svojom porodicom, ljekari i osoblje iz Specijalne bolnice Banja Koviljača, večeras su za svoje najmlađe pacijente organizovali zabavu i podjelu paketića.

Uz pomoć Pravoslavne crkve i svog osoblja, menadžment ove 160 godina stare Specijalne bolnice, djeci je priredio pravi ugođaj kako bi se osjećali kao kod kuće. Osim paketića, za mališane su pripremili i kutak sa slamom u koju su sakrili brojne slatkiše, a oni najuporniji nisu odustali dok nisu pronašli svoj slatkiš.

“Potrudili smo se da ovu noć uljepšamo onima koji nažalost nisu sa svojom porodicom na ovaj naš najradosniji blagdan. Bio nam je cilj da usrećimo našu djecu.” – kazala je dr. Snežana Vasić.

Taj cilj su i ispunili. Jedanaest mališana koji zbog svoje bolesti nisu kod kuće sa najmilijima, svoju sreću i zahvalnost pokazalo je iskrenim osmijehom na licu.

Banja Koviljača, jedna je od najljekovitijih banja Balkana. Nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju rijeke Drine i šumovite planine Gučevo, na nadmorskoj visini od 128 m. Bogati izvori sumporovite vode, ljekovito blato, povoljni klimatski uslovi, kao i brojni kulturno – historijski spomenici, neodoljiv su izazov za razvoj svih vidova turizma.

Granični prelaz ka Bosni i Hercegovini udaljen je 5 km. Banja Koviljača je odličnim drumskim vezama povezana sa Tuzlom i Tuzlanskim kantonom.