Radovi na toplovodu u istočnom dijelu grada

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U istočnom dijelu grada zabilježene su povremene saobrćajne gužve, posebno kroz tuzlansko naselje Stupine, pa se vozači pozivaju na oprez i strpljenje.

Naime, u toku je zamjena dotrajalih vrelovodnih cijevi u ovom dijelu grada, a u saopštenju Centalnog grijanja d.d. Tuzla stoji „Od dana 15.06.2020.g. vršit će se rekonstrukcija dotrajalih vrelovodnih cijevi na izlazu iz ulice Maka Dizdara (spoj ulice koja prolazi kroz Stupine sa magistalnom cestom M4), prema Sarajevskoj ulici. Iz razloga što cijevi prolaze ulivnom i izlivnom trakom u saobraćajnici, dolaziće do povremenog obustavljanja saobraćaja te će isti biti adekvatno obilježen dodatnom saobraćajnom signalizacijom. Uz navedene radove izvoditi će se radovi i u raskrsnici pristupnog puta prema parkingu za zgrade Kula F i G, na spoju sa ulicom 15. Maja (kod Raiffeisen banke).”

Nastojat ćemo da radove izvršimo brzo i u razumnom vremenskom roku, te nakon radova sve vratiti u prvobitno stanje. Mole se građani i vozači za strpljenje dok traju radovi.“

Gužve su i na izlasku sa Stupina prema Filozovskom fakultetu.