Rahimić, Musa i Jelešković kandidati za pomoćnike Peteva

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Eldin Jelešković, Slaven Musa i Elvir Rahimić su kandidati za pomoćnike u stručnom štabu Ivajla Peteva, novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je “Nezavisnim” iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

U konačnoj odluci učestvovaće i bugarski stručnjak, koji bi tokom iduće sedmice trebalo da doputuje u Sarajevo na konsultacije i zvanično predstavljanje.

Potpredsjednik N/FS BiH Milorad Sofrenić nije želio spekulisati o imenima saradnika selektora koji će “zmajeve” u grupi sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom pokušati odvesti na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Katar, ali je najavio da Bugarin ipak ne dolazi sam.

“Ne dešava se tako često da selektori i treneri sa sobom ne dovode barem jednog saradnika. Petev neće dovoditi svoje pomoćne trenere. Postoji određena mogućnost da povede samo jednog “analitičara igre”. Riječ je o tehničkom licu koje nije zvanično dio stručnog štaba i koje će biti plaćeno u okviru plate koja je predviđena za samog selektora. Što se tiče imena u stručnom štabu, koji će brojati pet ljudi uz selektora, o tome ćemo tek naknadno razgovarati i u ovom trenutku ne bih prejudicirao”, rekao je Sofrenić.

Petev je u četvrtak odlukom Izvršnog odbora FS BiH izabran za nasljednika Dušana Bajevića.

Zvanično predstavljanje Peteva zakazano je za srijedu 27. januar 2021. godine.

Bugarski trener će debi na klupi A selekcije BiH imati 24. marta protiv Finske u susretu prvog kola kvalifikacija za SP 2022.

(RTV Slon/Reprezentacija.ba)