23.9 C
Tuzla
02.06.2023.

Raspisan Javni poziv za sufinansiranje dijela troškova za registraciju djelatnosti u 2021. godini u Banovićima

Općina Banovići objavila je Javni poziv za sufinansiranje dijela troškova registracije djelatnosti pravnih i fizičkih lica na području općine Banovići u 2021. godini.

Ovo je nastavak aktivnosti lokalne zajednice na obezbjeđenju boljih uslova i stvaranju pretpostavki za brži razvoj privrede. Javnim pozivom definisana je visina podsticaja iz lokalnoj budžeta i to: 500 konvertibilnih maraka biti će dodjeljeno fizičkim licima koja registruju obrtničku, ugostiteljsku ili trgovinsku djelatnost, a po 1.500 KM biti će dodjeljeno poduzetnicima koji osnuju preduzeće u obliku društva ograničene odgovornosti ili dioničkog društva.

Podrška je namjenjena svim pravnim i fizičkim licima koji registruju djelatnost putem Službe za privredu, planiranje i lokalni razvoj, osim djelatnosti koje su vezane za klađanje, igre na sreću i slične djealntosti. Sredstva za ove namjene planirana su Budžetom Općine Banovići za 2021. godinu na budžetskoj stavki “Subvencije za obrt i poduzetništvo”, kojom je planirano 300.000 KM za razvoj poduzetništva i obrta.

Javni poziv ostaje otvoren do 14. decembra 2021. godine. Javni poziv, Zahtjev i Pravilnik dostupni su na službenoj web stranici Općine.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!