Razbijena kriminalna grupa: Djevojke pružale seksualne usluge za 60 do 250 eura

Razbijena kriminalna grupa: Djevojke pružale seksualne usluge za 60 do 250 eura

Objavio: -
prostitucija2

Zagrebačka policija razbila je međunarodnu zločinačku skupinu, koja je od jula pretprošle godine angažirala više djevojaka iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine radi pružanja ilegalnih seksualnih usluga u hotelima u Njemačkoj. 

 

 

Policija je kriminalističkim istraživanjem obuhvatila deset osoba, od kojih pet, u dobi od 25 do 51 godine, tereti za zločinačko udruženje, a preostalih pet, u dobi od 30 do 40 godina, zbog prostitucije, javlja Hina. 

Zločinačko udruženje je, uz još četiri hrvatska državljanina, organizirao i vodio njemački državljanin s privremenom adresom u Hrvatskoj u čijoj su organizaciji prostitutke pružile najmanje 2000 seksualnih usluga po ukupnoj cijeni od 650.000 kuna. Organizatori lanca prostitucije prethodno su napravili fotografije i kodna imena djevojaka koje su objavljivali na internetskim stranicama i oglasima pri čemu su potencijalnim klijentima omogućili upoznavanje s djevojkama putem privatnog “chata”. 

Pripadnici zločinačkog udruženja dogovarali su s klijentima pružanje seksualnih usluga putem mobitela s njemačkim pozivnim brojevima, a nakon dogovorene vrste spolne usluge, cijene i termina klijente su upućivali u hotele i apartmane, gdje su im djevojke pružale dogovorene usluge po cijeni od 60 do 250 eura. 

Ta krivična djela su međunarodnog karaktera jer se komunikacija i djelovanje osoba protezalo preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok se prostitucija organizirala na području Njemačke. Policija je osim toga utvrdila da je pet hrvatskih državljana od kraja 2013. na području Hrvatske i Njemačke organiziralo na identičan način pružanje seksualnih usluga zbog čega su angažirali više ženskih osoba, koje su ovisno o vrsti i trajanju, usluge naplaćivale od 80 do 170 eura.

 Osumnjičeni su u tom slučaju “zaradili” više od 330 hiljada kuna. U razbijanju lanca prostitucije, zagrebačka policija je u koordinaciji Uskoka, surađivala s njemačkom policijom, policijskim časnikom za vezu u njemačkom Veleposlanstvu u Zagrebu te bosanskohercegovačkom Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA). Svi osumnjičeni su završili u pritvoru, a krivično su prijavljeni Uskoku i zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu. Policija je utvrdila da se s pet osumnjičenih osoba, među kojima je organizator skupine, udružilo i više nepoznatih muškaraca i žena, objavila je Hina.

Izvor:RTVSlon/Hina