Refiku Avdiću potrebna pomoć: On i žena boluju od epilepsije, troje djece nemaju od čega školovati

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Refik Avdić iz Kikača živi sa suprugom i četvero djece. On i supruga boluju od epilepsije, i nemaju nikakvih primanja.

Jedan sin im ide u šesti razred, jedan u osmi i jedan u prvi razred Srednje škole – mašinski tehničar kompjutersko programiranje, a još uvijek nemaju sve knjige niti pribor za školu. Refik ima i kćerku od pet godina koja još uvijek ne ide u školu.

Pomoć u obliku hrane, odjeće za sinove i kćerku, udžbenika za školu, kao i cjelokupnog školskog pribora dobro je došla, a neophodan mu je i novac za liječenje, kako i ogreva u hladnim zimskim danima, dobro je došla, jer kako Refik kaže nemaju se čime ni ugrijati.

 

Kako kaže Refik, najviše bi volio kada bi se neki donator našao da mu nabavi motokultivator kako bi sam sebi mogao zaraditi novac i svoju djecu iškolovati do kraja. Sa suzama u očima kazao je kako mu je prijeko potrebna pomoć za njegovu djecu i ako uskoro ne uspije dobiti pomoć, djecu će morati ispisati iz škole.

 

Ni uslovi u kojima žive nisu baš najbolji. Refik priča kako se njegova djeca, žena i on kupaju iz kanti, jer im je kupatilo u jako lošem stanju. Predavao je Refik i papire za penziju, ali mu je potrebno dodatnih 300 KM kako bi ponovo pribavio dokumentaciju i poslao prijavu, ali on tog novca nema.

U firmi u kojoj je radio u Kalesiji, prilikom rušenja zgrade zadobio je povrede, lom desne podlaktice, udarac u glavu, udarac u desno rame kao i lijevu potkoljenicu, i od tada teško može naći posao.

Refiku možete pomoći, u zavisnosti koju vrstu pomoći želite uputiti, posjetom na kućnu adresu Kikači 9, Tojšići 75265, pozivom na broj telefona 064 401 7406, ili uplatama na žiro račun:

DOMAĆI ŽR kod UniCredit banke: Avdić Refik 3386502553768120

INOSTRANI ŽR kod UniCredit banke: Avdić Refik IBAN BA39 3386 5028 5730 1005