Reisu-l-ulema Kavazović: Život na ovom svijetu satkan je od kušnji

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH u petak, 30. augusta sa akšam-namazom nastupa nova 1441. hidžretska godina. Prvi dan nove hidžretske godine je u subotu 31. augusta 2019. godine, to jeste 1. muharrema 1441. hidžretske godine.

Ovim povodom reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je muslimanima novogodišnju čestitku.

”Ovih dana kada se prisjećamo hidžre posljednjeg Božijeg poslanika i prvih muslimana iz Meke u Medinu još jednom se podsjećamo da je život na ovom svijetu satkan od kušnji i naše spremnosti da na njih odgovorimo kao muslimani i muslimanke”, istakao je.

Čovjek je, dodao je reisu-l-ulema, u stalnoj hidžri od rođenja, od prvih koraka koje napravi, preko doma kojeg napusti, pa sve dok ne prođe kroz vrata vječnosti i vrati se u svoj prvobitni dom za koji je i stvoren.

”Zato smo mi kao ljudi u neprestanom kretanju. Ali da bi naš hod i naše kretanje bilo hidžrom ono mora biti iz lošijega ka boljem, od zla ka dobru, od grijeha ka Božijem zadovoljstvu, od nepravde ka pravdi, od neslobode ka slobodi”, kazao je reisu-l-ulema Kavazović u čestitki, javlja Mina.

(RTV Slon/Fena)