Remi mladih fudbalera BiH i Albanije u drugom prijateljskom meču

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

”U-17” fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u drugom prijateljskom meču sa Albanijom remizirala 1:1 u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Gosti dolaze do prednosti u 21′ iz prve prilike na utakmici. Dejvid Janaqi sa desne strane dodaje loptu Klajdiu Lushi koji sa 15-ak metara šalje loptu u mrežu.

Izabranici Adina Mulaosmanovića izjednačuju rezultat u 28′. Marko Soldo šalje loptu u kazneni prostor za Dženita Hajdarevića koji iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao gola Simona Simonia za 1:1.

Amar Sinanović u 65′ centrira sa desne strane, a Hajdarević sa desetak metara loptu šalje preko gola.

Deset minuta poslije dobro je pokušao i Denis Alijagić, ali je Simoni izbacio loptu u korner.

Petar Šetka je u 78′ zaprijetio sa distance, međutim ni on nije bio precizan.

Alijagić je u 80′ ušao u protivnički kazneni prostor i iskosa sa lijeve strane pokušao lob udarcem da prevari golmana Albanije koji uspijeva da izbaci loptu u korner.

Nakon udarca iz ugla dobro je šutirao i Faruk Hodžić, a Simoni je još jednom bio na visini zadatka i to je bila posljednja prilika na meču.

”Zadovoljan sam ovom provjerom jer smo imali protivnika po mjeri. Momci su dali maksimum. Pristup i odnos je bio na najvećem mogućem nivou. Pred nama su još dvije pripremne utakmice sa Velsom, a ovakvi mečevi nas očekuju i u kvalifikacijama. Dali smo svim igračima šansu da provjerimo njihovu trenutnu formu. Još uvijek se uigravamo i do kvalifikacija ćemo popraviti neke segmente u igri”, kazao je v.d. selektora Adin Mulaosmanović.