Renoviranje prostorija Udruženja penzionera Živinice, novac osiguran u budžetu Grada

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković sa saradnicima posjetio je Udruženje penzionera Grada Živinice gdje je u toku renoviranje i adaptacija njihovog prostora u kojem su smješteni.

Objekat Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Živinice sagrađen je 1975.godine, a sve do danas nije obavljena nikakva rekonstrukcija.

Kako Uprava Grada Živinice brine o svim kategorijama stanovništva, iz budžeta Grada izdvojeno je 10.000,00 KM za renoviranje pomenutog prostora.

Za sada je izvršena kompletna sanacija unutarnje i vanjske stolarije, te se očekuje da preostali radovi budu završeni do 25. oktobra, Dana penzionera FBiH.

Udruženje penzionera broji oko 7,5 hiljada članova, od kojih do stotinu njih svakodnevno dolazi kako bi se odmorili i družili kroz razne aktivnosti.

“Zaista mi je zadovoljstvo da Grad Živinice odnosno Gradska uprava i Gradsko vijeće preko budžeta Grada Živinice ima mogućnost da počne ulagati u one dijelove grada koji su u potpunosti bili zapostavljeni. Mi smo zaista napravili jednu dobru sinergiju kada je u pitanju Udruženje Penzionera, imamo jako dobru saradnju sa jednim jako aktivnim udruženjem kojem treba pomoći. U budžetu Grada Živinice za njih smo predvidjeli veća sredstva nego što su do sada imali, te smo ovom prilikom povećali još 10.000,00 KM da uradimo stolariju i sve što je potrebno u predviđenom dijelu. Ono što želim istaći jeste da smo najavili da se u budućnosti uradi predračun određenih radnji kako bi ovaj objekat u potpunosti zadovoljio kriterije i bio jedan kvalitetan gradski objekat Doma Penzionera. Vjerujem da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju sa Udruženjem Penzionera, te ovom prilikom želim da im čestitam na svim aktivnostima koje su spreveli do sada, to jest u prošloj godini, a i niz godina iza nas”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.