10.4 C
Tuzla
06.10.2022.

Reprezentacija BiH na drugom treningu u punom sastavu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme u Zenici za predstojeća dva susreta u Ligi nacija protiv Italije i Poljske.

Na jučerašnjem treningu nedostajao je samo Toni Šunjić koji se jutros priključio ekipi tako da će selektor Dušan Bajević na današnjem treningu imati sve igrače na raspolaganju.

Pomoćnik selektora Slaven Musa ističe da poznaju stil igre Italijana te da će nakon današnje video analize na naredna dva treninga igračima prezentirati način na koji bi trebalo da se suprotstave jednoj od najjačih svjetskih selekcija.

Vjeruje da je BiH u određenoj prednosti zbog činjenice da su italijanski igrači nedavno završili prvenstvo i tek sada se vraćaju u trenažni proces. S druge strane, više od polovine igrača u bh. timu je već odavno u takmičarskom pogonu i odigrali su nekoliko utakmica.

”Pauza je ostavila traga i na nas i na naše protivnike, ali generalno smatramo da smo ipak u malo boljoj poziciji od Talijana. Njihov stil igre poznajemo. Danas prije treninga imamo video analizu s igračima gdje ćemo im pokazati te neke stvari i na treningu ćemo prezentirati kako bi to trebalo da izgleda na utakmici. Nadam se da će naše zamisli igrači implementirati na utakmici i da ćemo postići dobar rezultat”, kazao je Musa.

(RTV Slon/Fena)

POSLJEDNJE DODANO