Reprezentativke BiH počele pripreme za Izrael

Foto: arhiva
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Ženska fudbalska ”A” reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje se sprema za utakmicu kvalifikacija za EURO 2021. sa Izraelom.

Selektorka Samira Hurem nema na raspolaganju sve igračice.

”Nažalost, ni na ovom okupljanju ne možemo računati na Lidiju Kuliš koja se još nije oporavila, kao i na Amelu Kršo koja je u meču sa Italijom dobila crveni karton. Jedna od najboljih igračica u prethodnim susretima Nikolina Dijaković takođe ne može biti s nama. One će nam nedostajati protiv Izraela koji je bolje rangiran od nas. Igramo na njihovom terenu i moramo ih respektovati, međutim mi želimo bodove i pokušaćemo da ih iznenadimo”, rekla je selektorka.

Hurem je još dodala da je došlo do smjene generacija.

”Ove kvalifikacije će nam poslužiti da stvorimo ”A” tim za budućnost. Ženski fudbal u Bosni i Hercegovini napreduje, ali moramo izgraditi novi ”A” tim i potrebno je vrijeme da se ove mlade igračice naviknu na izazove koje nosi igranje za seniorsku reprezentaciju”, rekla je Hurem.

Na spisku ženske ”A” reprezentacije za utakmicu sa Izraelom nalaze se:

Dijana Haračić (Sky Blue FC, SAD), Envera Hasanbegović (SFK 2000 Sarajevo), Almina Hodžić (SFK 2000 Sarajevo), Šejla Selimović (SFK 2000 Sarajevo), Melisa Hasanbegović (Ferencvarosi TC, Mađarska), Azra Hamzić (SFK 2000 Sarajevo), Valentina Šakotić (Radnik Bumerang), Nikolina Vujadin (Lokomotiva), Dajana Spasojević (SFK 2000 Sarajevo), Amira Spahić (SFK 2000 Sarajevo), Selma Kapetanović (Ferencvarosi TC, Mađarska), Marija Aleksić (Ferencvarosi TC, Mađarska), Milena Nikolić (Bayer Leverkusen, Njemačka), Minela Gačanica (Emina), Marija Damjanović (Lokomotiva), Aldijana Mašinović (SV Neulengbach, Austrija), Andrea Grebenar (Iskra), Đula Velagić (Emina), Sofija Krajšumović (Radnik), Fadila Mujkić (SFK 2000 Sarajevo), Maja Hrelja (Emina), Ajla Zukić (Lokomotiva).