RK Sloboda: Respektujemo ekipu Borca, ali nikome nećemo dati pobjedu u Mejdanu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ekipa RK Sloboda dočekuje Borac u dobrom raspoloženju a nakon pobjede nad Iskrom i plasmanom na završnicu Kupa BiH, uprava kluba učinila je sve kako bi obezbijedila potrebne uslove da Sloboda što spremnija dočeka drugi dio sezone, istakao je Mirza Bulić, direktor RK Sloboda. 

„Ekipa Borca je lider na tabeli, trenutno su prvi. Dolaze nama u Tuzlu koji imamo sigurno visoke ambicije, kako u kupu, tako i u prvenstvu. Respektujemo ekipu borca, ali nikome nećemo dati pardona pogotovu u Mejdanu“, izjavio je Bulić.

Sloboda je za 18 mjeseci postala jedan od najpoželjnijih klubova u BiH zauzimajući svoje mjesto u vrhu bh. rukometa. Trener Davor Kadić istakao je da je  utakmica od velike važnosti kako za njegov klub, tako i za ekipu Borca koja u ovoj godini ima niz pobjeda. Dodatni vjetar u leđa za rukometaše Slobode je povratak Arnada Hamzića.

„Momci stvarno rade na najbolji mogući način, ozbiljno su shvatili ovu našu šansu koju možemo ostvariti i u kupu i da se ovom pobjedom približimo vrhu rukometne tabele Premijer lige- Ova bi nam pobjeda značila duple bodove, jer RK Borac rijetko ko pobjedi i na stranom terenu. Mi ćemo dati sve od sebe da to pokušamo i nadam se da ćemo slaviti“, kazao je Kadić.  

Srednji bek Slobode Jovan Talevski potvrdio je da spremno dočekuju utakmicu sa Borcem. 

„Mi smo jako puno napredovali prije svega psihički i nadam se da je ovo utakmica kojom ćemo dokazati gdje smo i kako možemo dalje. Daćemo 200% pa šta bude neka bude“, poručio je Talevski.

Iz RK Sloboda pozivaju navijače da dođu u što većem broju i korektnim navijanjem pomognu ekipi da dođe do novih bodova a za uzvrat obećavaju pravi spektakl i bespoštednu borbu