20 C
Tuzla
15.07.2024.

RK Sloboda sutra dočekuje Borac

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio utakmicu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv rukometnog kluba Borac m:tel Banja Luka. Utakmica je zakazana u srijedu sa početkom u 17 sati i 30 minuta u Maloj dvorani SKPC Mejdan, bez prisustva publike.

Na press-konferenciji obratili su se trener Davor Kadić, te igrači Damir Halilković i Dražen Stojanović

Trener Slobode Davor Kadić: ”Dat ćemo svoj maksimum da prvenstvo otvorimo na najbolji mogući način.”

”Očekujemo dosta drugačiju utakmicu u odnosu na onu od prije desetak dana kad smo se sa ekipom Borca sastali u Doboju u utakmici polufinala KUP-a BiH. Imamo neke informacije da Borac dolazi igrački pojačan u odnosu na prošlu utakmicu, ali bez obzira na sve mi ćemo gledati sebe i pokušat ćemo biti na svom nivou. Žao mi je sto će ovaj derbi proći bez prisustva publike, jer bi svakako imali šta vidjeti.”, rekao je Kadić.

Kadić je na kraju dodao da njegovi momci ovaj duel dočekuju u odličnom raspoloženju, te da je zdravstveni bilten igrača odličan.

Pivot Slobode, Damir Halilković predviđa tešku utakmicu protiv aktuelnog prvaka BiH.

”Utakmica protiv Borca će biti teška. Mislim da su nas u polufinalnoj utakmici KUP-a  podcijenili, a mi smo pokazali svoje pravo lice što se vidjelo na rezultatu. Ekipu Borca smo analizirali i sa sigurnošću tvrdim da smo spremni za derbi kola. Svaka ekipa postavlja visoke ciljeve na početku takmičarske sezone. Mi smo uspjeli osvojiti KUP  BiH, ali nećemo stati na tome. Imamo dobru ekipu, dobru atmosferu i mislim da možemo donijeti još trofeja u Tuzlu.”, kazao je Halilković u svom obraćanju.

Golman Slobode, Dražen Stojanović: Oprezno protiv Borca

”Osvajanjem Kup-a ostvarili smo prvi zacrtani cilj, dok je slijedeći osvajanje jednog ili preostala dva trofeja. Nakon dva mjeseca napornih priprema ekipa je spremna za početak sezone. U klubu vlada jako dobra atmosfera. Utakmica sa Borcem će biti drugačija od one od prije desetak dana. Borac je aktuelni prvak BIH i ekipa koju respektujemo, te u tu utakmicu ulazimo sa velikim oprezom.” kazao je Stojanović prisutnima.

 

Vezane vijesti

TUZLA