RK Sloboda za pomoć mališanima Nejli i Merzadu Habibić donirat će 4.000 KM

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Međunarodni rukometni turnir povodom 60 godina Rukometnog kluba Slobode na kom su učestvovali Oroshazi FKSE, RK Ohrid, RK Metaloplastika i RK Sloboda je završen. Turnir je trajao dva dana, a za prvo mjesto borile su se ekipe Oroshazi FKSE i RK Ohrid.

Ipak ekipa Oroshazi FKSE rezultatom 28:20 (15:9) savladala je ekipu RK Ohrid i time osvojila prvo mjesto na turniru povodom 60. rođendana RK Sloboda, dok je RK Metaloplastika u susretu za treće mjesto pobijedila Slobodu rezultatom 23:22 (9:11).

Za igrača turnira proglašen je Savo Savuljica iz ekipe Oroshazi FKSE, titula najboljeg golmana pripala je ekipi RK Ohrid i njihovom Jagoshu Braunoviću, dok je Davor Kadić iz RK Slobode prvi strijelac turnira sa 15 golova u dvije utakmice. Trenerima Oroshazi FKSE, RK Ohrid i RK Metaloplastika uručene su zahvalnice za učešće na turniru povodom 60. rođendana RK Sloboda.

Rukometni klub Sloboda kao organizator turnira, a koji je imao i humanitarni karakter, za pomoć mališanima Nejli i Merzadu Habibić iz mjesta Šenkovići kod Novog Travnika donirat će 4.000 KM, odnosno prihod od prodaje 2.000 karata koliko je pušteno u promet bez obzira na broj prodatih karata.