RMU “Banovići” nastavljaju praksu stipendiranja djece poginulih i umrlih radnika Rudnika/FOTO/

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Samostalna sindikalana organizacija RMU “Banovići” d.d. Banovići i ove godine potpisala je ugovor o stipendiranju sa 20 učenika i studenata poginulih i umrlih radnika Rudnika.
Stipendije za akademsku 2019./20. godinu obezbijeđene su iz Fonda solidarnosti radnika Rudnika “Banovići”, a ove godine u tu svrhu izdvojeno je 27.500 KM. Učenici osnovnih škola dobijat će stipendiju u iznosu od 100 KM, srednjoškolci 150 KM, dok će studenti dobijati po 200 KM na mjesečnom nivou.
Fond solidarnosti već nekoliko godina, tačnije od svog nastanka, redovno dodjeljuje stipendije ovoj populaciji kako bi ih i na ovaj način motivirali i dali podstrek za dalje školovanje.
Osim riječi hvale upućenih od strane učenika i studenata, zahvalnost svim rudarima, članovima, Fonda solidarnosti, uputio je i predsjednik Skupštine sindikata Zijad Lačić, apelujući na one koji se još uvijek nisu uključili da to učine, i svojim skromnim doprinosom pomognu ovoj djeci da završe školovanje kako bi kasnije svoje znanje i iskustvo prenijeli na svoje radno angažovanje, između ostalog i u rudniku “Banovići”.