15 C
Tuzla
07.06.2023.

Roadside assistance – nova usluga Brčko Gas osiguranja

Brčko Gas osiguranje osnovano je 1998. godine sa sjedištem u Brčkom, a u Federaciji Bosne i Hercegovine svoj uspješan put, kompanija je započela prije 15 godina. Danas su brend u oblasti osiguranja, prepoznatljiv na području cijele Federacije BiH, a posebno u Tuzli, gdje je smještena i uprava Društva za teritoriju Federacije BiH. U širokoj ponudi usluga, Brčko Gas osiguranje nudi sve vrste osiguranja imovine, osoba i automobila koju koristi više od trideset hiljada osiguranika.

”U širem smislu pored osiguravajućeg društva bavimo se prodajom automobila. Znači zastupnici smo Volkswagena i Audija sa ovlaštenim servisom, a bavimo se prodajom nafte i naftnih derivata. Smisao postojanja osiguranja je kvalitetna isplata šteta po čemu je naše društvo prepoznato na tržištu osiguranja”, kazao je Brinio Jarčević, predsjednik Uprave Brčko Gas osiguranja za FBiH.

U novim savremeno opremljenim prostorijama klijente dočekuje ljubazno i stručno osoblje. Pored obaveznih vidova osiguranja, Brčko Gas osiguranje u svom asortimanu ima dobrovoljna osiguranja, koja su značajan vid olakšanja pri rješavanju nastalih šteta.

To je mini kasko gdje za malu sumu novca imate osiguranje za oštećenje vlastitog vozila na hiljadu, dvije ili tri hiljade KM. Imate putničko zdravstveno osiguranje gdje zbog nepredviđenih zdravstvenih problema u inostranstvu gdje niste zdravstveno osigurani pokrivamo troškove liječenja”, rekao je Darko Vržuljević, referent za prodaju usluga Brčko Gas osiguranja.

S obzirom na pozitivan feedback osiguranika koji koriste usluge Brčko Gas osiguranja, u svoju ponudu od nedavno su uključili i pomoć na putu, tzv. roadside assistance. Pomoć pokriva troškove prevoza, zamjenski automobil, alternativni prevoz i niz drugih pogodnosti. Usluga se dijeli u tri kategorije u zavisnosti od pokrivenosti područja.

Najjeftinije i najpovoljnije iznosi 24 KM i pokriva područje BiH, zatim područje regije koje iznosi 31 KM i Road Europe koja pokriva cijelu Evropu uključujući i regiju i BiH i iznosi 37 KM”, istakao je Vržuljević.

S obzirom na to da se prijava šteta vrši po Evropskom izvještaju koji se primjenjuje samo kod manjih materijalnih šteta, ali ne i ukoliko dođe do tjelesnih povreda, iz Brčko Gas osiguranja savjetuju vozače da se u tim slučajevima odmah obrate nadležnim organima.

”Ako dođe do saobraćajnog udesa, a ima naznaka narušavanja zdravlja da se obavezno obavijesti nadležno ministarstvo koje treba da izvrši uviđaj i onda isplata te štete nije sporna”, rekao je Brinio Jarčević, predsjednik Uprave Brčko Gas osiguranja za FBiH. 

Brčko Gas osiguranje osiguravajuća je kuća koja brine o svojim klijentima, stoga imaju bar jednu poslovnicu u svakoj općini u Federaciji BiH. U novoj godini klijentima su zaželjeli mnogo uspjeha. Vjeruju da će sa partnerima imati uspješnu saradnju i u 2023. godini.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!