Robert Prosinečki: ”Nemamo pravo na kiks, imperativ je šest bodova”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Selektor naše A reprezentacije Robert Prosinečki danas je saopštio imena fudbalera na koje računa za predstojeće kvalifikacione susrete.

Prosinečki je za duele sa Lihtenštajnom (5. septembra u Zenici) i Armenijom (8. septembra u Jerevanu) pozvao 25 igrača, a novi fudbaleri su Jasmin Burić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić te Irfan Hadžić.

Zmajevi imaju samo četiri boda iz četiri kola i šest bodova je imperativ u naredna dva susreta. Prosinečki smatra da njegovi izabranici nemaju pravo na kiks.

“Nemamo više pravo na kiks. Koliko god mi pričali da su lagane utakmice, one to neće biti. Pogotovo se to odnosi na Armeniju, koja je pobijedila Grčku u gostima. Ipak, mi moramo razmišljati o šest bodova iz ova dva susreta. Nakon toga čekat ćemo u desetom mjesecu Fince ovdje, pa putujemo u Grčku. Finska i Grčka igraju međusobno i taj će meč mnogo odlučivati. Momci su pokazali da mogu igrati protiv svakoga. Najveći kiks nam je bio u Finskoj, kada nismo bili pravi. U Italiji smo odlično odigrali, ali nismo ostvarili pozitivan rezultat”, poručio je Prosinečki.

Robi vjeruje da će bh. reprezentativci u veznom redu pokzati svoj kvalitet u narednim utakmicama i da neće biti problema protiv Lihtenštajna i Armenije.

“Pritisak je uvijek tu. Navikli smo na to. Tu su prije svega Pjanić i Bešić. Nadam se da neće biti povrijeđenih igrača i da će vezni red pokazati kvalitet. Ostali smo već bez Memiševića i Prevljaka. Ipak, svi momci moraju odigrati kako treba. Nadam se da ćemo pobijediti ove dvije utakmice i dobiti dodatno samopouzdanje.”

Izvor: (RTV Slon/Reprezentacija.ba)