Rođendan TV Slon: Raznovrstan sadržaj sada u Full HD-u!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Prve ali velike korake napravili smo kao mala lokalna televizija, emitirajući program tada skupom ali skromnom tehnologijom. Istinito, pravovremeno, objektivno i tačno neke su od ključnih riječi kada je u pitanju plasiranje informacija našim gledateljima. U ovih 14 godina u televizijskom eteru s vama je informacije dijelio veliki broj novinara, reportera, spoljnih saradnika, ali i kolega iz tehničkog sektora, koji su uvijek dajući maksimum nastojali prenijeti informaciju. Ono na što smo posebno ponosni u 14 godina rada je emitiranje programa u Full HD formatu što je ujedno i dokaz da smo sliijedeći jasnu viziju, nadmašili svoje ciljeve te smo svrstani u sam vrh medijskih kuća koje mogu emitovati signal u visokoj rezoluciji.

“Otrpilike tri godine je trajala priprema prelaska Televizije Slon Extra na HD emitovanje programa, nabavkom HD kamera kao i računara za montažu HD sadržaja. U tom periodu smo postepeno prelazili na HD produkciju svih emisija i marketinških sadržaja tako da kada je na red došao i sam prelazak na emitovanje našeg signala u Full HD rezoluciji bilo je minimum poteškoća, te je sam prelazak uzrokovao samo prekid emitovanja od 30 sekundi što je zanemarivo u smislu cjelodnevnog programa.”, rekao je Igor Iličković, zamjenik šefa Tehničkog sektora TV Slon.

Program TV Slon u full HD rezoluciji moguće je pratiti kod svih dominantnih i većih kablovskih operatera. Pored standardnog emitovanja, da bi mogli pratiti program u HD kvaliteti, gledoci kablovskih operatera trebaju ponovo skenirati svoje prijemnike kako bi im se pojavio novi kanal TV SLON HD. Gledaoci koji program naše televizije gledaju putem zemaljskih predajnika i dalje će moći gledati samo stari sistem u SD kvaliteti do pokretanja digitalnog zemaljskog emitovanja programa u BiH. Nabavkom najsavrermenije opreme za emitovanje Full HD signala sada možemo emitovati sa maksimalnom kvalitetom slike i zvuka. Kompletno emitovanje programa Televizije Slon Extra je digitalizovano, digitalnim miksetama i softwarom. U 2019. godini mnogo smo radili, i to na više frontova, od unaprijeđenja poslovanja do unaprijeđenja programskog emitovanja, što su posebno prepoznali naši dosadašnji ali i novi klijenti. Većinu ispita smo već prošli, a dugogodišnje iskustvo i nastavak saradnje kroz razne emisije i projekte samo su dokaz ove tvrdnje.

„Televizija Slon extra proslavila je 14 godina u za nas posebnom trenutku. U trenutku kada smo u protekla tri mjeseca uložili velika novčana sredstva u opremu što znači da smo našim gledateljima pružili jedan sasvim novi ugođaj i užitak u gledanju i konzumiranju naših programskih sadržaja.”, rekla je Albina Vicković, direktorica službe marketinga i promocije RTV Slon.

Za Vas radimo od 2005. godine. Naše ali i vaše potrebe su se mijenjale, no ponosni smo što tim promjenama nikada nije podlegla istina. A tako je i danas. Pred sebe smo postavili cilj da budemo profesionalna, brza, vaša lokalna televizija. Danas, 14 godina poslije možemo reći da smo taj cilj u potpunosti ostvarili. Čak smo otišli i korak dalje.