RS dozvolila rad bazenima, wellness i spa centrima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je danas u Banjaluci Zaključak o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID – 19).

Među zaključcima je i onaj kojim se od 25.05.2020. godine dozvoljava rad bazenima, „wellness“ i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj.

U cilju prevencije širenja koronavirusa na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva, zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, saopćeno je nakon sjednice entitetskog Štaba za vanredne situacije.

Prilikom obavljanja djelatnosti ovi subjekti, kao i svi ostali subjekti kojima je odobreno obavljanje djelatnosti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu ЈZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja COVID – 19 bolesti na radnom mjestu.

U zakljčcima se navodi kako su jedinice lokalne samouprave dužne da svoje akte usaglase sa ovim zaključkom, te da u skladu sa epidemiološkom situacijom na svojoj teritoriji, donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom.

Takođe, Republički štab za vanredne situacije dao je instrukciju ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izradi uputstvo za organizovanje rada bioskopa, pozorišta i čitaonica u Republici Srpskoj.

Kompletnu listu zaključaka možete pročitati OVDJE.