RTV Slon izvršni producent dodjele nagrada privrednicima TK: Manifestacija ”Kristal soli 2016”...

RTV Slon izvršni producent dodjele nagrada privrednicima TK: Manifestacija ”Kristal soli 2016” u petak 19. maja

Autor: -

Višemjesečne pripreme za manifestaciju ”Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016” koja će biti organizovana po prvi put, su pri kraju. Prateći evropske i svjetske trendove u privredi, Radio-televizija Slon pokreće ovu manifestaciju, koja bi u narednim godinama trebala postati neizostavna aktivnost naše medijske kuće i prepoznatljiva među privrednicima. Najistaknutiji privrednici ponijet će laskave titule najboljih u kategoriji za koju su nominovani. A najbolje je birao žiri sastavljen od predstavnika poslodavaca, obrtnika i ekonomskih stručnjaka.

”Zadatak žirija je bio da među top 50 kompanija sa područja TK po poslovnim rezultatima u prošloj godini odabere kompanije koje u određenim kategorijama imaju najbolje poslovne rezultate. Osnovni kriterij koji je bio eliminatoran prilikom odabira je taj da kompanije koje ne ispunjavaju svoje obaveze prema državi u smislu plaćanja poreza i doprinosa nisu mogle učestvovati u odabiru”, kaže Seid Hrnčić, rukovodilac Marketing službe RTV Slon.

Akcenat je stavljen između ostalog, na poduzetnički aktivitet, kao jedan od faktora razvoja Tuzlanskog kantona. Ova manifestacija je poslovni događaj godine koji će pred više od stotinu zvanica promovisati najuspješnije korporacije. Ponudit će, putem televizijskog prenosa, milionskom auditoriju, uspješne privredne priče, otvarajući prostor za investicijske projekte i razvojne programe koji će, nadamo se, već na izboru za godinu dana, značajno proširiti kategorije i broj nominovanih kompanija. Ono što je potrebno naglasiti je da naša medijska kuća nije imala uticaja na izbor najboljih privrednika. Odluka je isključivo u rukama stručnog žirija.

”Žiri je od samog početka, od prvog svog sastanka postavio kriterije po kojima će birati kompanije, tako da RTV Slon nije imala nikakav uticaj na odabir kompanija koje će biti nagrađene. Te odluke je u potpunosti donio žiri, i te odluke žirija će RTV Slon samo na manifestaciji 19. maja implementirati i prenijeti javnosti”, navodi Hrnčić.

Nagrade će biti dodijeljene u deset kategorija. Poslovni događaj godine pored nagrađenih privrednika, okupit će i predstavnike vlasti, kako sa federalnog, kantonalnog tako i lokalnog nivoa. Generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada Tuzlanskog kantona. ”Kristal soli 2016” bit će održan u Hotelu ”President” 19. maja sa početkom od 20 sati.