RTV SLON/Mreža: Od danas u našem programu gledajte portugalsku seriju „Gorka osveta“

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Od danas u terminu od 15 sati, svakog radnog dana,  u programu TV Slon možete pratiti portugalsku hit seriju „Gorka osveta“.

Dramska serija „Gorka osveta“ donosi 110 nastavaka, a u naslovnim ulogama pojavljuju se Diogo Morgado i Joana de Verona, portugalski glumci sa zavidnom međunarodnom karijerom.  Morgado je svjetsku popularnost stekao glavnom ulogom u američkom filmu „Božji sin“ (Son of God), dok je Joana de Verona ostvarila više od 40 uloga u filmovima i serijama snimanim u Brazilu, Francuskoj, Portugalu, Njemačkoj i Italiji. Serija je, između ostalog,  osvojila međunarodni Emmy za najbolju telenovelu.

Iz radnje serije izdavajamo:

„Jorge Monforte  (Diogo Morgado) je brazilski preduzetnik i vlasnik poljoprivrednog carstva Ouro Verde. Upravo je stekao značajan udio u kompaniji Banco Brandao Ferreira da Fonseca, koju vodi bogata i moćna portugalska porodica bankara na čelu sa Migelom Fererom de Fonescom. Jorge postaje član Upravnog odbora. Novost nije dobro prihvaćena u porodici Da Fonesca – opravdano sumnjaju u stvarne namjere ovog stranca.
Naime, Jorge Monforte je nov identitet Ze Marie Magalhesa, za koga su petnaest godina svi mislili da je mrtav. On se vraća u namjeri da osveti smrt svoje porodice. Joao Magalhesa, otac Ze Marie, prije petnaest godina bio je finansijski direktor u kompaniji porodice Da Fonesca u vrijeme skandaloznog otkrića finansijske prevare u toj firmi i zloupotrebe kapitala. Joao je iskorišćen kao žrtveni jarac i firma ga optužuje za prevaru. Joao prijeti da će u javnosti iznijeti sav „prljavi veš“ iz kompanije, ukoliko se optužbe ne povuku. On i njegova porodica bivaju ubijeni, a cijela situacija je izlažirana kako bi izgledala kao ubistvo i samoubistvo. Igrom slučaja, jedini preživeli je Jorge. Kada se probudi iz kome, Ze Maria je zbunjen i u početku se ne sjeća događaja. Potražiće Miguela, kako bi mu pomogao da pronađe posao. Istog dana upoznaje djevojku u koju se zaljubljuje, ne znajući da je ona Miguelova kćerka (Joana de Verona). Vremenom mu se vraća sjećanje i polako sagledava situaciju kakva jeste. Miguelova tajna više nije bezbjedna…“

Svakog radnog dana u programu TV Slon i Mreže od 15:00 sati.