RTV Slon: Solidarnost u izazovnim vremenima – CPCD hvala na podršci za naš rad

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Duboko uvjereni da je lični primjer najbolji primjer, slijedeći preporuke kriznih štabova i smjernice Zavoda za javno zdravstvo TK, te uvažavajući pravo na informisanje, RTV Slon kao društveno odgovoran medij pripremila je niz procedura za aktivnu borbu protiv COVID-19.

Kako smo i objavili početkom marta, posebna pažnja posvećena je kreiranju informativnih i edukativnih sadržaja, koji su u cijelosti posvećeni aktuelnostima o pandemijskom kretanju COVID-a 19 , posebice u centralnoj informativnoj emisiji „Crno i bijelo“ .

Od 16. marta, svi naši gledatelji mogu pratiti i naše kablovske vijesti koje će, i u narednom periodu, tokom 24 sata, svaki dan u sedmici pratiti dešavanja u Bosni i Hercegovini, iz minute u minutu.

U ovom izazovnom vremenu, naš tehnički sektor pružio je podršku i Minstarstvu obrazovanja i nauke TK i Pedagoškom zavodu, pa od prvog dana pripreme za izvođenje nastave, snimatelji RTV Slon za potrebe Ministarstva snimaju časove predmetne nastave, koju stariji osnovci iz Tuzlanskog kantona prate putem školske online platforme.

Svakako, kao odgovoran poslodavac, RTV Slon primjenjuje preporučene mjere samozaštite svojih uposlenika, te su razrađeni mehanizmi za rad u vanrednim situacijama (u slučaju značajnije pogoršane opće epidemiološke slike) sve kako bi obezbijedili neometan protok infomacija i pravovremeno informisanje svih naših gledatelja, slušatelja, čitatelja, pratitelja.

Naša nastojanja da gledateljima, slušateljima i čitateljima ponudimo tačnu, pravovremenu i kompletnu informaciju, s jedne strane, ali i da zaštitmo uposlenike RTV Slon, s druge strane, prepoznali su i naši partneri iz Centra za promociju civilnog društva, pa je na našu adresu stigao mali ali više nego potrebni znak podrške u vidu zaštitnih maski.

„Ovih 20 maski je mala pomoć, ali ovim gestom želimo priznati vrijednosti istinitih informacija i nezavisnih medija, naročito u teškim situacijama poput ove koju imamo sada. Hvala vam od srca na vašem predanom radu“, navedeno je u pismu podrške, koje nam je uputio Centar za promociju civilnog društva.

Riječi su to koje našem kolektivu daju dodatnu snagu i motiv, te nam jasno pokazuju da naš poziv radimo na najbolji mogući način, neovisno i u interesu javnosti.

RTV Slon i dalje će biti na terenu i predano raditi, sada i lakše kada imamo dodatnu količinu nužne opreme za zaštitu naših uposlenika, i kada znamo da imamo podršku naših gledatelja, slušatelja, čitatelja i naših partnera.

Hvala vam na ukazanom povjerenju!

Vaša Radio- televizija Slon