RTV SLON: Zbog pandemije Corona virusa od danas izmijenjeni režim rada, akcenat stavljamo na pravovremenu, tačnu i brzu informaciju!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Duboko uvjereni da je lični primjer najbolji primjer, slijedeći preporuke kriznih štabova i smjernice Zavoda za javno zdravstvo TK, te uvažavajući pravo na informisanje, RTV Slon kao društveno odgovoran medij pripremila je niz procedura za aktivnu borbu protiv COVID-19.

U narednom periodu, posebna pažnja bit će posvećena kreiranju informativnih sadržaja u kojima donosimo nove rubrike, koje će u cijelosti biti posvećene aktuelnostima o pandemijskom kretanju COVID-a 19 , posebice u centralnoj informativnoj emisiji „Crno i bijelo“ .

Posebna pažnja bit će posvećena našim kablovskim vijestima koje će i u narednom periodu pratiti vijesti iz minute u minutu.

Spram praćenja stanja na terenu, RTV Slon će pravovremene informacije iz Kriznog štaba TK i drugih značajnih institucija, kao vanredni sadržaj, emitovati direktno putem live tv prenosa, radio prenosa, oficijelnog YouTub kanala RTV Slon u realnom vremenu, te putem oficijelne Facebook stranice.

Pored mjera koje RTV Slon poduzima u okviru izmjene programskih sadržaja, s ciljem što optimalnije borbe protiv Corona virusa, RTV SLON u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo uradila je edukativne kratke forme pogodne za emitovanje na različitim platformama i servisima (dostupne u okviru radio programa, putem servisa Videostrane i kao kratki promo spot koji se svaki dan emituje u okviru tv programa poslije centralne informativne emisije „Crno i bijelo“).

Uvažavajući izazovnu epidemiološku sliku u Bosni i Hercegovini, s ciljem zaštite općeg stanovništva, već od danas TV Slon ekstra počinje sa emitovanjem ljetne sheme, što znači da ćemo našim gledateljima ponuditi poznate i prepoznatljive reprizne sadržaje iz sopstvene produkcije u terminima od 21:10.

Svakako, kao odgovoran poslodavac, RTV Slon primjenjuje preporučene mjere samozaštite svojih uposlenika, te su razrađeni mehanizmi za rad u vanrednim situacijama (u slučaju značajnije pogoršane opće epidemiološke slike) sve kako bi obezbijedili neometan protok infomacija i pravovremeno informisanje svih naših gledatelja, slušatelja, čitatelja, pratitelja.

Vjerujemo da zajedničkim naporima možemo ublažiti negativne posljedice COVID-a 19 na opću populaciju, stoga još jednom apelujemo na pridržavanje svih propisanih mjera za opću populaciju, posebno na poštivanje higijenskih preporuka, smanjenje kretanja rizičnih grupa i poštivanje principa izolacije i samoizolacije.

Programe RTV Slon možete pratiti na slijedeći način:

TV Program:

Zemaljsko emitovanje putem kanala 54

Kablovsko emitovanje dostupno je na cijeloj teritoriji BiH i šire, putem različitih kabl operatera. Osim toga TV program možete pratiti u putem linka https://www.youtube.com/watch?v=_QUWV2DdMPY

Radio program:

Emitovanje putem frekvencije 89 megaherca, putem platforme IPTV Moja TV BH Telecom, te za korisnike kablovskog operatera TX TV putem kanala TV Slon Info. Isto tako, kanal TV Slon Info dostupan je u realnom vremenu putem linka https://www.youtube.com/watch?v=vL8GpYGp9dA

Program naše medijske kuće pratite i putem www.rtvslon.ba, te putem oficijelne Facebook stranice RTV Slon- Tuzla.

Svi propušteni multimedijalni (video sadržaji i emisije) dostupni su za ponovni pregled putem oficijelnog YouTube kanala RTVSLON.

Najmanje što možemo svi uraditi a istovremeno i najefikasnije je ostati kući, a mi ćemo, kao i svaki put do sada u vanrednim situacijama, biti tu za sve pravovremene, provjerene i brze informacije.

 

Vaša RTV Slon Tuzla