Rukometaši BiH dočekuju Bjelorusiju: Pred Zmajevima težak zadatak

Rukometaši BiH dočekuju Bjelorusiju: Pred Zmajevima težak zadatak

Objavio: -

Rukometna reprezentacija BiH sutra će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u tuzlanskom Mejdanu dočekati selekciju Bjelorusije.

Pred našom selekcijom je težak zadatak i veliki izazov. Iako su u prošlom susretu rukometni Zmajevi savladali selekciju Bjelorusije, sada moraju biti oprezni jer, kako je naveo selektor naše reprezentacije, protivnik stiže u Tuzlu u najjačem sastavu. Druga, moglo bi se reći otežavajuća okolnost je što se utakmica igra na domaćem terenu, pa su očekivanja navijača, ali i reprezentativaca veća. No, želja je svakako pobjeda i plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

”Nama će biti teško, znamo da će Mejdan biti popunjen do zadnjeg mjesta. Međutim, svi mi znamo počev od igrača, stručnog štaba, mislim da je motivacija na jednom ogromnom nivou, znamo šta nam znači ova utakmica, znamo šta nam otvara u tom kasnijem žrijebanju, šta nam znače ovi bodovi”, kaže Bilal Šuman, selektor Rukometne reprezentacije BiH.

U reprezentaciji koja već sedam dana boravi u Tuzli, vlada dobra atmosfera i svi su optimisti uoči meča.

”Mislim da je sve u našim rukama. Bjelorusi su jako, to je reprezentacija s kojom zadnje tri utakmice igramo dvije nerijšene i jednu smo dobili jedan razlike, mislim da to govori koliko smo izjednačeni, te dvije ekipe”, ističe Nikola Prce, rukometni reprezentativac BiH.

Bjelorusi su kvalitetna ekipa koja svakoga može pobijediti u gostima, kao i naš tim, moglo se čuti na ovoj konferenciji. Stoga bi i ovdje o pobjedniku trebali odlučivati detalji.

”Radi se o jednoj veoma jakoj, fizički jakoj i visokoj selekciji, koja igra veoma brzo. Imat ćete priliku da vidite da je njihova tranzicija brza, igraju brzi centar, trče cijelo vrijeme”, ističe Šuman.

Utakmica ovog, petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020-te između BiH i Bjelorusije bit će odigrana u Mejdanu sa početkom od 20 sati. Bh. rukometaši su pozvali navijače da u što većem broju dođu u tuzlansku dvoranu, kako bi im pružili podršku u ostvarenju cilja, a to je plasman na EURO. Treba reći da je naša reprezentacija u grupi 5 na drugom mjestu sa šest bodova, koliko ima i prvoplasirana Češka. Sutrašnji protivnik Bjelorusija je treća, a Finska posljednja bez bodova.