6 C
Tuzla
25.09.2022.

Rukometaši Slobode dočekuju Bosnu, crveno-crni najavljuju pobjedu

Rukometaši Slobode u subotu će u Mejdanu u okviru 2. kola Prvenstva BiH dočekati ekipu visočke Bosne.

Posljednjih mjesec i po, rukometaši Slobode su se pripremali za početak nove sezone Prvenstva BiH. Iz Uprave kluba kažu da su se potrudili osigurati ekipi što bolje uslove na pripremama, i napravili dobru evertiru za rad ekipe i početak državnog takmičenja.

”Mi smo se već odredili prema ciljevima našeg kluba. Nadam se da ćemo uspjeti da ih ostvarimo i već sutra puna mobilnost i počinje borba za bodove u Prvenstvu”, navodi Mirza Bulić, sportski direktor RK Sloboda.

Cilj kluba je ostvarivanje pobjeda u svim domaćim utakmicama, a borba već počinje sutra, kada u goste Slobodi stiže ekipa visočke Bosne. Trener crveno-crnog tima kaže da je pripremni period najteži za igrače. Ističe da im fali još malo vremena, da se svi segmenti u radu poslože.

”Ako želimo ostvariti najviše ciljeve koje smo zacrtali moramo pobijediti sve domaće utakmice, pa tako i ekipu Bosne iz Visokog. Nadam se da će igrači ući maksimalno motivirani u utakmicu, da će dati sve od sebe i ako damo 100 posto sebe, vjerujem da ćemo sutra osvojiti dva boda”, kaže Siniša Markota, trener RK Sloboda.

Igrač RK Sloboda Haris Buljina nada se da će zadatke koje je pred njih postavio trener ispuniti.

”Ako se budemo toga pridržavali, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Svakako, Bosna neće doći s bijelom zastavom, što treba da nam bude motiv više”, ističe Buljina.

Utakmica Sloboda – Bosna na rasporedu je u subotu od 19 sati u Maloj sali Mejdana. Iz Slobode pozivaju navijače da dođu u dvoranu i podrže momke u nastojanju da ostvare pobjedu na startu Prvenstva.

POSLJEDNJE DODANO