Rukometaši Slobode odigrat će sedam pripremnih utakmica

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Rukometaši tuzlanske Slobode počeli su pripreme za novu sezonu 29. jula, a do početka Premijer lige BiH odigrat će sedam kontrolnih utakmica, od kojih četiri na turnirima u Tuzli i Varaždinu, saznaje Fena.

Prvu utakmicu Tuzlaci će odigrati 17. augusta u Tuzli protiv Osijeka, s početkom u 17 sati.

– Već šest dana smo u trenažnom procesu. Dogovorili smo sedam kontrolnih utakmica, s Osijekom, dvije utakmice s ekipom Maglaja (28. augusta u Tuzli, a 7. septembra u Maglaju). U povodu 60-godišnjice kluba i 100-godišnjice RSD Sloboda u Tuzli ćemo 22. i 23. augusta organizirati jak međunarodni turnir na kojem će sudjelovati šabačka Metaloplastika, mađarski Orošhazi, te Ohrid – izjavio je za Fenu trener Slobode Mirza Bulić.

Sedam dana kasnije, 31. augusta i 1. septembra, Sloboda će nastupiti na međunarodnom turniru u Varaždinu, gdje će, osim domaćina, nastupiti još ekipe Proleter Naftagasa iz Zrenjanina i slovenački prvoligaš Jerusalem Ormož.

Što se tiče igračkog kadra, Sloboda je zadržala sve bitnije igrače iz prošle sezone, a u međuvremenu su doveli još trojicu: Sedžada Abdurahmanovića (Sloga, G. Vakuf), te Haruna Djanu i Milenka Jelića (Goražde), rekao je Bulić.

(RTV Slon/Fena)