5 C
Tuzla
04.12.2022.

Rukometaši Slobode sutra protiv ekipe Konjuha: Imperativ je prekid crnog niza

Nakon poraza od Olimpijakosa u uzvratnoj utakmici drugog kola Evropskog kupa i opraštanja od tog takmičenja, sutra crveno crne očekuje novi ispit.  U okviru osmog kola Premijer lige BiH, dočekuju ekipu Konjuha.

 ”Konjuh je zadnju utakmicu pobijedio i igra kavalitetno, imaju spoj iskustva. Sasvim  uigran i  dobar su kolektiv i moramo povesti računa da malo obratimo pažnju da tehničke greške svedemo na minimun”. rekao je Pero Milošević, šef Stručnog štaba RK Sloboda

Kada je riječ o utakmicama u domaćem prvenstvu, rukometaši Slobode već pet utakmica nisu upisali pobjedu. U Stručnom štabu su uvjereni da utakmica protiv Olimpijakosa može poslužiti kao izvor samopouzdanja za naredne utakmice.

 ”Mogu da budem zadovoljan kako smo odigrali protiv ekipe Olimpijakosa. Fantastično prvo poluvrijeme. Posebno bih želio da sutra protiv Konjuha dobro i kvalitetno igramo, kao što smo igrali u prvom poluvremenu protiv Olimpijakosa.. To je moja želja kao trenera”. dodao je Milošević.

Iako je ekipa Konjuha kvalitetna, momci u tuzlanskom timu svjesni su da su im bodovi i prekid crnog niza prijeko potrebni.

 ”Svjesni smo mi naše snage na papiru i svjesni smo da nismo u zadnjih pet – šest utakmica dobro odradili. Milslim da nam je ona dobro došla i da je to protivnik koji je na većem niovu i nadam se da ćemo te dvije utakmice iskoristiti da bi se podigli na formu”. naglasio je Emir Suhonjić, igrač RK Sloboda

Utakmica protiv Konjuha na programu je sutra sa početkom u 19 sati u dvorani Mejdan.

 

POSLJEDNJE DODANO