Rukometaši Slobode u nedjelju u Mejdanu dočekuju rukometaše iz Gračanice

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Dvadeset četvrto kolo Premijer lige BiH je na rasporedu u nedjelju gdje će Rukometni klub Sloboda dočekati RK Gračanica iz Gračanice. Na današnjoj  press konferenciji povodom predstojeće utakmice prisutnima su se obratili trener Davor Kadić, te igrači Dražen Stojanović i Damir Halilković. Trener Rukometnog kluba Sloboda Davor  Kadić se osvrnuo na problem u redovima kluba, ali ne sumnja u to da će igrači dati sve od sebe  da dobiju ovu važnu utakmicu.

“Što se tiče tog našeg sastava imamo i mali problem tj. imamo tih nekoliko hirovitih igrača, ali važnih igrača koji nam prave razliku u našoj igri. Međutim, svi igrači koji budu izašli na teren vjerujem da će dati maksium od sebe i da će uraditi  sve da nastavimo taj  pobjednički niz. Ono što bih istakao jeste da dugo vremena  ovaj kantonalni derbi nije imao ovaj značaj i obje ekipe imaju imperativ bodova.Obje ekipe su na diobi četvrtog i petog mjesta i ekipa koja bude kvalitetnija  u nedjelju svakako će se približiti tom  mjestu koji vodi u evropska takmičenja naredne sezone”- istakao je Davor Kadić, trener RK Sloboda

Golman  Dražen Stojanović i  igrač Damir Halilković istakli su kako je pritisak na klub i igrače veliki, te obećali jednu tvrdu ali veoma zanimljivu utakmicu u kojoj će pobjednika odlučivati nijanse.

“Dobro smo ih analizirali i mislimo da ćemo ih, sa maksimalnim zalaganjem moći dobiti bez nekih težih problema, ali to je ekipa koja ima veliki broj dobrih individualaca i koji funkcionišu dobro kao tim i takve ekipe je teško pobjediti  jer igraju svi za jednog jedan za sve. “ rekao je Damir Halilković, igrač RK Sloboda.

“Imamo imperative pobjede, ali svakako je i  ekipa Gračanice jako borbena ekipa, jako su slični nama,  ali mi ćemo dati sve do sebe da pobjedimo tu utakmicu i da odvedemo Slobodu u Evropu nakon dugo godina, što nam je imperativ” dodao je Dražen Stojanović, golman RK Sloboda.

Utakmica  između Slobode i Gračanice  odigrat će se u Maloj sali Sportsko kulturno privrednog centra Mejdan sa početkom u 16:30 sati.