Rukometna reprezentacija BiH igra protiv Estonije: ”Očekujemo pobjede”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je trećeplasirana ekipa u grupi 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.  Do sada su bh. igrači odigrali samo utakmicu protiv reprezentacije Njemačke od koje su poraženi. Sada slijede novi izazovi nakon kojih će biti poznato kakve su šanse naše reprezentacije za novi plasman na veliko takmičenje. U srijedu izabranici Bilala Šumana igraju protiv ekipe Estonije.

”Sve u svemu  sa optimizmom idemo tamo, znamo šta nam znače bodovi. Svaka pobjeda znači mnogo i otvara nam put ka Europskom prvenstvu kojeg želimo svi ponovo,” rekao je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije.

Iako su Estonci poraženi u oba uvodna susreta kvalifikcija, od Njemačke i Austrije, selektor Šuman smatra da se Estonci moraju respektovati. Selektor za mečeve sa Estoncima neće moći računati na Ivana Karačića, Srđana Predragovića i Senjamina Burića.

“Imamo dvije utakmice sa Estonijom i znamo da su nam ti susreti najvažniji te da sa pobjedama ostajemo u igri za plasman na EURO. Igramo protiv selekcije sa kojom smo se sastajali sedam, osam puta u zadnje vrijeme. Nemamo baš dobra iskustva iz gostujućih mečeva protiv njih i mislim da su nas zadnji susret dobili ubjedljivo,” kaže Nikola Prce.

Prva zvijezda naše reprezentacije golman Benjamin Burić smatra da su naredna dva susreta protiv Estonije najvažnija u kvalifikacijama za EURO 2022. godine. Pobjede protiv Estonije približile bi Bosnu i Hercegovinu plasmanu na Euro. Po dvije najbolje reprezentacije iz osam grupa i četiri najbolje trećeplasirane izborit će nastup na Evropsko prvenstvo. Prvi susret između bh. reprezentacije i Estonije na rasporedu je u srijedu od 18:30 sati, dok će 10. januara naši reprezentativci dočekati Estonce u Bugojnu.